Bloompark 1.0

In het Bloom Park in Slough Borough Council, Engeland, is in 2018 een Plant-e systeem geïnstalleerd. Door het regenachtige klimaat in Engeland is de grondwaterstand daar hoog, wat het land bij uitstek een geschikte plek maakt om Plant-e systemen toe te passen. Met dit eerste project in Slough wordt een interactief informatiebord van stroom voorzien.

Na het ontwikkelen van het systeem in Bloompark is de samenwerking tussen Plant-e en Slough Borough Council niet gestopt. We zijn gezamenlijk aan de slag gegaan met het ontwikkelen en toepassen van camera vallen en een fenologie camera in het urban forest.

Het stadsbos

In het Stadsbos hebben we in de jaren die volgden een camera val toegepast, die gedeeltelijk zijn stroom uit levende planten haalde. Hiermee kon het langskomende wild vast gelegd worden.

Fenologische sensoren

In het kader van een voortdurende samenwerking met landschapsarchitecten Stephen & Louise Handley heeft Plant-e PMFC-aangedreven fenologiesensoren ontwikkeld voor de monitoring van een nieuw aangeplant bosgebied (in dit geval een boomgaard). In dit geval wordt elke fenologiesensor aangedreven door één P-MFC en informeert hij ons over de groei van bomen en hun gezondheid. Gecombineerd met helderheids- en temperatuurmetingen kunnen deze sensoren ons zelfs helpen de hoeveelheid koolstof te beoordelen die door bomen in de bodem is opgeslagen!

Categorie:

Onderwerp:

Meer nieuws/projecten

For the Golf and Sustainability Enthusiasts, Plant-e, in collaboration with De […]
Waterschap De Dommel, NXP en Plant-e hebben succesvol gedemonstreerd hoe […]
Plant-e is momenteel bezig met het opzetten van een proefproject voor draadloze waterstandmeting in een veengebied op Sumatra.

Wilt u meer weten over de technologie?
We hebben whitepapers beschikbaar waarin de technologie en alle specificaties staan beschreven.

Samenwerken?
We kijken graag wat we voor u kunnen betekenen!