ONZE MISSIE

Écht groene elektriciteit

Wij maken elektriciteit met levende planten voor verlichting en sensoren, om bij te dragen aan een duurzamere én groenere wereld.


ONZE VISIE

De wereld heeft niet alleen hernieuwbare maar ook écht duurzame energiebronnen nodig om in de toekomst de wereld van stroom te voorzien zonder de planeet te schaden.

Per locatie zul je moeten onderzoeken welke duurzame bronnen daar het beste passen. Vaak zal dat een mix zijn van verschillende bronnen.

Elektriciteit uit planten zoals wij dat ontwikkelen is niet alleen een hele duurzame bron, maar ook nog eentje die bijna overal toe te passen is. Overal waar planten kunnen groeien en water beschikbaar (te maken) is, kunnen wij elektriciteit produceren om bij te dragen aan de duurzame energie-mix die we nodig hebben.

ONZE PARTNERS

HOE WERKT HET?

Plant-e ontwikkelt producten waarin levende planten elektriciteit genereren. Om dit mogelijk te maken wordt gebruik gemaakt van Plant Microbial Fuel Cell (P-MFC) technologie.

Deze technologie is ontwikkeld aan Wageningen Universiteit en werd in 2007 gepatenteerd. Plant-e is nu de patenthouder en werkt continu aan verder onderzoek en productontwikkeling.

HET team

Wij zijn een dynamisch bedrijf met een passie voor duurzaamheid en innovatie. We hebben ruim 10 jaar ervaring met het ontwikkelen van onze technologie en producten en het tegelijkertijd vermarkten van deze producten. De technologie omvat diverse expertises: van biologie tot elektronica. En daarom hebben we ook al deze expertises in ons team.

Veelgestelde vragen

Kan ik een Plant-e systeem kopen?

Jazeker, er komen steeds nieuwe producten bij dus er is voor ieder wat wils. Kijk even in onze webshop of er wat voor je bij zit.

Kan ik mijn huis verduurzamen met stroom van Plant-e?

Helaas, dat gaat niet lukken. Plant-e stroom is meer geschikt voor kleine toepassingen zoals kleine lichtjes en sensoren.

Hoe duurzaam is deze stroom nou eigenlijk?

Omdat we gebruik maken van de afvalstoffen van de bacteriën, concurreren we niet met de natuurlijke biologische processen. Bovendien slaat een plant CO2 op tijdens zijn groei, dus we maken CO2-negatieve elektricitieit. Duurzamer wordt het eigenlijk niet.