De Wijk-ontwikkelmaatschappij Kerckebosch liet in 2016 een 100m2 modulair Plant-e systeem aanleggen op het schoolplein van het Christelijke College Zeist.

Samen met een intelligent zonnepaneel, ook wel een zonnebloem-PV genoemd, en een energetisch trapveldje (energy floor) wordt hier elektriciteit opgewekt voor een Wi-Fi punt voor de leerlingen van de school.

Ondertussen heeft er een herinrichting van het schoolplein plaatsgevonden en is het Plant-e systeem verplaatst.

 
In het voorjaar 2021 is op hetzelfde schoolplein een Plant-e kruidentuintje op poten gezet, wat het bijbehorende informatiebord van stroom voorziet. Zo wordt plantenstroom geïntegreerd in de educatie van nu. Het informatiebord is voorzien van een interactieve beleving om leerlingen te laten kennismaken met plantenstroom. Daarbij is er gekozen voor endemische eetbare beplanting zodat duaal ‘land’-gebruik ook op deze locatie onder de aandacht van de volgende generatie wordt gebracht. Meer weten over educatieve toepassingen van Plantenstroom stuur een e-mail naar: sales@plant-e.com.

Categorie:

Onderwerp:

Meer nieuws/projecten

For the Golf and Sustainability Enthusiasts, Plant-e, in collaboration with De […]
Waterschap De Dommel, NXP en Plant-e hebben succesvol gedemonstreerd hoe […]
Plant-e is momenteel bezig met het opzetten van een proefproject voor draadloze waterstandmeting in een veengebied op Sumatra.

Wilt u meer weten over de technologie?
We hebben whitepapers beschikbaar waarin de technologie en alle specificaties staan beschreven.

Samenwerken?
We kijken graag wat we voor u kunnen betekenen!