Veelgestelde vragen

Algemeen

Wat is de doelgroep?

Plant-e richt zich op iedereen die geïnteresseerd is in groene energie, innovatie en het leuk vindt om te experimenteren met nieuwe technologie.

Wat bieden we op dit moment aan?

Voor alle producten die je kunt aanschaffen, zie de webshop. Voor de producten die we aan het ontwikkelen zijn kan je terecht op de technologie pagina en het nieuwsoverzicht.

Wat zijn de randvoorwaarden voor de technologie?

De belangrijkste randvoorwaarden voor onze technologie zijn dat het toegepast wordt in een omgeving met voldoende water en voldoende planten. Momenteel creëren wij zelf deze omgeving door de technologie aan te brengen in bakken waar de planten in groeien. Plant-e ontwikkelt momenteel een systeem wat toegepast kan worden in bestaand, nat natuurgebied zoals delta gebieden, uiterwaarden, rijstvelden, mangrove etc. Dit betekent dat dit systeem toegepast kan worden in gebieden met zowel zoet- als zout water.

Wat voor materiaal wordt gebruikt voor de anode en kathode?

Het materiaal dat wij gebruiken voor de anode en kathode is koolstofmateriaal. Om een stroomkring te maken gebruiken wij als stroomafnemer titaniumdraad. Deze materialen dragen niet bij aan het opwekken van stroom en worden alleen gebruikt om de elektronen te geleiden.

Wat voor membraan gebruiken we?

Wij gebruiken als membraan niet geleidend, synthetisch scheidingsmateriaal

Kan het Plant-e systeem gecombineerd worden met een waterzuiversingsinstallatie?

De Plant-e technologie is (in de toekomst) te combineren met een waterzuiveringsinstallatie op basis van planten. Door onze technologie (in de vorm van het systeem dat we nog in ontwikkeling hebben) aan te brengen bij de wortels van deze planten, kan er elektriciteit geproduceerd worden terwijl het water gezuiverd wordt door de planten.

Ik wil graag een presentatie op locatie / het Plant-e kantoor bezoeken. Kan dat?

Het is mogelijk om een presentatie op locatie af te nemen, voor een presentatie van een C-level medewerker vragen wij 3000.- euro per dagdeel. Voor de overige leden van het team is het tarief 500.- euro per dagdeel. dit alles is exclusies reis- en (eventuele) verblijfskosten.

Ook is het mogelijk om een presentatie met rondleiding op het kantoor Plant-e te boeken, hiervoor gelden dezelfde tarieven als hierboven vermeld.

Kan het Plant-e systeem gecombineerd worden met aquaponics of hydroponics?

Het is momenteel niet mogelijk om onze technologie te combineren met aqua- of hydroponics. In de toekomst zal onderzoek zich hier mogelijk op richten, maar op het moment is dit geen onderdeel van onze activiteiten.

Modulair systeem

Hoeveel stroom levert een systeem?

De stroomproductie van ons modulair systeem is voldoende om de applicatie draaiende te houden, kleine knipperende LED-lichtjes.

Hoe ziet het onderhoud van een systeem eruit?

Een klein systeem is makkelijk zelf te onderhouden door voldoende water te geven en (indien gewenst) af toe bij te snoeien. Voor het onderhoud van onze grote systemen bieden wij onderhoudscontracten aan. Deze zijn gericht op zowel groen- als technisch onderhoud. Voor meer informatie over de mogelijkheden stuur je een email naar office@plant-e.com.

Wat is de levensduur van een systeem?

De levensduur van het product is afhankelijk van de materialen. De door ons gebruikte materialen zijn inert en zullen daardoor niet vergaan (ze nemen zelf ook niet deel aan het proces van elektriciteitsproductie). Het meest kwetsbaar zijn de elektrische schakelingen die in de producten zitten maar deze onderdelen zijn makkelijk te vervangen door de bereikbaarheid van de elektronica.

Welke plantsoorten worden gebruikt voor het systeem?

In principe kan gebruik gemaakt worden van alle planten die tegen “natte voeten” kunnen. De technologie werkt namelijk in een waterverzadigde omgeving, wat betekent dat de wortels van de planten ook onder water staan. We maken veelal gebruik van grassen, omdat grassen goed tegen water kunnen en een uitgebreid wortelstelsel maken. Voor geschikte planten ga je naar onze plantenlijst die je hier kunt vinden. Deze lijst is niet uitputtend, dus als jij vindt dat er planten missen horen wij dit graag.

Is het mogelijk om de technologie in een ander ontwerp te verwerken?

Het systeem dat wij op dit moment kunnen aanbieden bestaat uit modules (bakken) van 100x40cm. In deze modules zijn de planten en de technologie geïntegreerd, de draden zullen niet zichtbaar zijn.

In een ontwerp zullen deze modules verwerkt moeten worden. In verticale mogelijkheden betekent dit dat de modules volledig horizontaal geplaatst moeten worden.

Studenten / scholieren

Kan ik stage lopen bij Plant-e?

Plant-e biedt stageplekken aan. Stuur hiervoor een mail naar office@plant-e.com met hierin je C.V. en een motivatiebrief waarin je duidelijk uitlegt wat je achtergrond is, wat de duur is van je stage en wat je precies zou willen doen bij Plant-e. Wij zullen vervolgens kijken of we mogelijkheden hebben om je een stageplek aan te bieden.

Voor je een mail stuurt om te solliciteren voor een stage, moet je weten dat:

  • We van je vragen dat je minimaal 4 maanden beschikbaar bent.
  • Je zelf een kamer moet zoeken als je in Wageningen wil komen wonen tijdens je stage.


IN HET NIEUWS

We houden een uitgebreid overzicht bij van alle nieuwsberichten met en over Plant-e.

Wil jij weten over wat er nu speelt? Bekijk dan onze nieuws pagina!

For the Golf and Sustainability Enthusiasts, Plant-e, in collaboration with De Enk Groen & Golf, proudly presents a groundbreaking project that’s changing the game.  Golf, a sport of precision and passion, has long been associated with expansive, meticulously maintained landscapes. However, behind the scenic beauty lies an […]
Waterschap De Dommel, NXP en Plant-e hebben succesvol gedemonstreerd hoe een grondwatersensor haar stroom kan halen uit de natuur waarin de sensor geplaatst is. Waterschap de Dommel heeft verspreid over de regio 800 draadloze grondwaterstandsensoren geïnstalleerd. Deze sensoren worden voornamelijk gevoed door lithiumbatterijen, die regelmatig moeten […]
Plant-e is momenteel bezig met het opzetten van een proefproject voor draadloze waterstandmeting in een veengebied op Sumatra.