Partner: NIOO-KNAW

De daktuin op het gebouw van NIOO-KNAW fungeert sinds de start van Plant-e, 2009, als vaste outdoor onderzoek locatie. Het NIOO-KNAW was onze eerste onderzoeks-partner, en is dat nog steeds. Al het onderzoek dat ze voor Plant-e mogelijk hebben gemaakt, is erg waardevol.

Het systeem op het dak maakt elke ontwikkelstap van de Plant-e technologie mee en fungeert als plantenstroom informatiepunt voor medewerkers en bezoekers van de daktuin.

In 2011 is de eerste versie van het groene elektriciteitsdak geplaatst in de vorm van vierkante meter modules. Na jaren van data-verzameling is dit systeem in 2019 vervangen door het verbeterde slangensysteem. De opgewekte stroom wordt nog steeds gebruikt om het informatiepunt van stroom te voorzien. Tijdens het leveren van stroom aan het informatie bord, wordt direct data gegenereerd voor de doorontwikkeling van het slangensysteem.

Voor de sloot voor het gebouw van het NIOO-KNAW gefunctioneerd als ‘levende’ opslag voor het verplaatste onderzoekssysteem uit Berkel en Rodenrijs. Dit gaf Plant-e de mogelijkheid om door te gaan met de data- acquisitie voor dit systeem.

De verlenging van de metingsperiode heeft ons veel positieve inzichten gegeven over de duurzaamheid van het systeem. In het vroege voorjaar van 2021 is er in de daktuin een volgende upgrade geplaatst. Met deze upgrade dagen we het systeem extra uit. We doen hiermee onderzoek naar de duurzaamheid van het systeem in een omgeving met een sterk doorwortelde toplaag.

Categorie:

Onderwerp:

Meer nieuws/projecten

For the Golf and Sustainability Enthusiasts, Plant-e, in collaboration with De […]
Waterschap De Dommel, NXP en Plant-e hebben succesvol gedemonstreerd hoe […]
Plant-e is momenteel bezig met het opzetten van een proefproject voor draadloze waterstandmeting in een veengebied op Sumatra.

Wilt u meer weten over de technologie?
We hebben whitepapers beschikbaar waarin de technologie en alle specificaties staan beschreven.

Samenwerken?
We kijken graag wat we voor u kunnen betekenen!