HOE HET WERKT

Onze technologie

Plant-e maakt gebruik van de natuurlijke processen rondom de plant om elektriciteit te maken.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van de nieuwste projecten en producten!

PRODUCTEN

Plant-e heeft twee typen producten beschikbaar: verlichting en sensoren. De producten worden continu verbeterd en er worden steeds nieuwe mogelijkheden ontwikkeld. Op dit moment hebben we de volgende producten beschikbaar:

Plant-e @ Home

Een box met Plant-e tubes om thuis je eigen plantenstroom op te wekken!

Plant-e @ Company

Haal Plant-e naar de werkvloer met deze box met Planters!

Plant-e @ School

Een educatie pakket geschikt voor middelbare scholen.

Licht projecten

Verlichtings projecten voor veiligheid of sprookjesachtig effect.

Sensor IoT projecten

Sensoren voor bodemvocht, regenmeting, waterniveau en andere toepassingen.

ONZE PARTNERS

PROJECTEN

Onze totaalprojecten bestaan uit meerdere Plant-e systemen in een landschap. Denk aan uitgebreide installaties in parken en buitengebieden, of vrijstaande systemen in bijvoorbeeld plantenbakken of boombakken.

Park van morgen, Rotterdam

Fontys Hogeschool

Waterschap de Dommel

VACATURES

Wij zijn op zoek naar ambitieuze mensen die hart hebben voor duurzaamheid en daar pragmatisch iets mee willen doen. Wil je een bijdrage leveren aan het groener maken van deze wereld?

Solliciteren

Er zijn geen openstaande vacatures.

Maar… werk je graag in een jong, dynamisch en groeiend team? Neem dan contact op via hr@plant-e.com voor de mogelijkheden.

Geen vacatures

Koningin Maximá op bezoek bij Plant-e 

Plant-e ontvangt prestigieuze European Innovation Council (EIC) beurs

Plant-e bij het World Economic Forum

Plant-e presenting at TedX, 2014

IN HET NIEUWS

Bekijk hier Plant-e in het nieuws! Bijvoorbeeld het bezoek van Koningin Máxima, de toekenning van de prestigieuze EIC beurs of onze aanwezigheid bij het World Economic Forum.

ACTUEEL

Waterschap De Dommel, NXP en Plant-e hebben succesvol gedemonstreerd hoe een grondwatersensor haar stroom kan halen uit de natuur waarin de sensor geplaatst is. Waterschap de Dommel heeft verspreid over de regio 800 draadloze grondwaterstandsensoren geïnstalleerd. Deze sensoren worden voornamelijk gevoed door lithiumbatterijen, die regelmatig moeten […]
🌱 We are conducting a short survey to understand people’s preferences regarding plant electricity and its potential applications.Whether you’re a small-scale planter or interested in large-scale outdoor projects, we would be very happy to hear your opinion!Take our survey today and in less than 5 minutes […]
We zijn verheugd om aan te kondigen dat Plant-e aanwezig zal zijn op de Nationale klimaat expo in Houten op 19 en 20 april 2023! De expo is een toonaangevend evenement in Nederland dat bedrijven, organisaties en particulieren samenbrengt die zich inzetten voor duurzame oplossingen voor […]

Veelgestelde vragen

Kan ik een Plant-e systeem kopen?

Jazeker, er komen steeds nieuwe producten bij dus er is voor ieder wat wils. Kijk even in onze webshop of er wat voor je bij zit.

Kan ik mijn huis verduurzamen met stroom van Plant-e?

Helaas, dat gaat niet lukken. Plant-e stroom is meer geschikt voor kleine toepassingen zoals kleine lichtjes en sensoren.

Hoe duurzaam is deze stroom nou eigenlijk?

Omdat we gebruik maken van de afvalstoffen van de bacteriën, concurreren we niet met de natuurlijke biologische processen. Bovendien slaat een plant CO2 op tijdens zijn groei, dus we maken CO2-negatieve elektricitieit. Duurzamer wordt het eigenlijk niet.